Глава Пентагону заступився за генерала, який повідомив, що Трамп готував переворот

Глава Пентагону заступився за генерала, який повідомив, що Трамп готував переворот

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін у середу виступив на захист голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі, який у своїй ще неопублікованій книжці повідомив про наміри експрезидента Трампа здійснити переворот після виборів 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це міністр завив журналістам у Пентагоні.

Він зазначив, що відчуває «величезну віру й довіру» щодо генерала Міллі, який написав, що намагався перешкодити колишньому президентові вчинити переворот.

«Я його давно знаю. Ми разом воювали. Ми неодноразово служили в одних і тих самих військових частинах, - сказав Остін. - У нього немає політичної жилки».

Читайте також: Колишнього радника Трампа заарештували за лобіювання інтересів ОАЕ

Зауваження міністра пов’язані з тим, що Міллі зіткнувся з різкою критикою з боку деяких республіканців за викриття в майбутній книжці намірів Трампа, зокрема за повідомлення про те, що він та інші воєначальники готувалися блокувати можливі накази тодішнього президента від використання американських військ для збереження влади.

Республіканці та телеканал Fox News, який їх підтримує, звинуватили Міллі в політичних іграх, заявивши, що його слід звільнити з посади голови Об'єднаного комітету начальників штабів. Трамп закликав віддати генерала під суд.

Читайте також: Бізнес Трампа за роки його президентства приніс $2,4 мільярда – Forbes

Міллі у середу зазначив, що виконував свій обов’язок, не давши використати армію в політичних цілях.

«Ми зберегли традицію цивільного контролю над збройними силами, - сказав він. - Ми зробили це в обов'язковому порядку. І ми також зберегли традицію аполітичної армії. Тоді ми це зробили. Ми робимо це зараз. І ми будемо робити це завжди. Весь час».

Міллі підкреслив, що армія «є аполітичним інститутом... і ми присягаємо Конституції, а не якійсь особі».

«Військові не брали участі, не будуть і не повинні ніколи втручатися у внутрішню політику. Ми не є арбітрами на виборах, - додав він. - Це робота судової, законодавчої влади та американського народу. Це не робота американських військових».

Читайте також: Кремль допоміг Трампу перемогти на виборах 2016 року - The Guardian

Як повідомлялося, Дональд Трамп під час виступу 28 лютого на Конференції консервативної політичної дії (CPAC) у Флориді допустив, що може знову взяти участь у президентських перегонах у США.

На торішніх виборах Трамп програв своєму демократичному опонентові Джо Байдену, але відмовлявся визнавати свою поразку, що у підсумку привело до драматичних заворушень біля Капітолія у Вашингтоні 6 січня.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-