У Білорусі заарештували журналістів «Радіо Свобода»

У Білорусі заарештували журналістів «Радіо Свобода»

Фото
Укрінформ
Співробітник Мінського ізолятора на Окрестіна повідомив рідним, що журналісти білоруської служби «Радіо Свободи» Олег Грузділович і Алесь Дащінський, яких у минулому році позбавили акредитації МЗС, затримані до 10 діб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Белорусский Партизан.

Інформації про третю затриману - ув'язнену кореспондентку «Радіо Свободи» Інну Студзінську - поки немає.

Справу веде управління Слідчого комітету по Мінську. Адвокатів як і раніше ніхто нікуди не викликав і нічого їм не повідомляв, хоча вони надіслали повідомлення про захист.

Зазначається, що журналістів Олега Грузділовича, Інну Студзінську, Алеся Дащінського, які багато років працювали на «Радіо Свобода», затримали 16 липня. У їхніх квартирах провели обшуки. Родичам і колегам досі невідомо, в чому звинувачуються журналісти.

Читайте також: Білоруські силовики в штатському вдерлись у редакцію недержавної газети

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-