Болгарія будує найдовший на Балканах тунель — майже 7 кілометрів

Болгарія будує найдовший на Балканах тунель — майже 7 кілометрів

Укрінформ
У Болгарії розпочалося будівництво найдовшого на Балканах тунелю як частини залізниці між Софією та болгарським чорноморським містом Бургас.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv

Тунель розташований приблизно за 30 кілометрів від Софії в гірській місцевості і матиме довжину 6,8 км, що вдвічі більше найдовшого наразі тунелю в Болгарії в Козниці.

Мова йде про частину великого проєкту з модернізації залізниці від Софії до Бургаса, яка будується вже 15 років. Є надія, що проєкт буде завершений до 2030 року. Кошти надані Операційною програмою ЄС з транспорту.

Вартість контракту на будівництво тунелю становить 300 мільйонів євро, будівництво ведеться турецькими компаніями, які беруть участь в будівництві нового аеропорту в Стамбулі.

Читайте також: Німецький архітектор розробив велопішохідний тунель із сонячних панелей

Турецька компанія Cengiz має досвід будівництва в Болгарії 19-кілометрового шосе Люлін, яке є частиною шосе Струма і з'єднує Болгарію і Грецію.

Турецькі компанії під час риття нового тунелю покладатимуться на своїх робітників, які мають багатий досвід роботи з такого роду об'єктами в Туреччині.

Повідомляється, що Болгарія вже видала робочі візи приблизно 230 турецьким інженерам, давши їм 72 місяці на завершення проєкту.

Фото: Shutterstock/Todor Stoyanov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-