Бізнес Трампа за роки його президентства приніс $2,4 мільярда – Forbes

Бізнес Трампа за роки його президентства приніс $2,4 мільярда – Forbes

Укрінформ
Бізнес Дональда Трампа, який залишався у власності його родини під час президентської каденції, за період з початку 2017-го по кінець 2020 року отримав прибуток на суму близько 2,4 мільярда доларів.

Про це повідомило в понеділок видання Forbes, яке проаналізувало документи у відкритому доступі, передає Укрінформ. 

«За перші три роки президентства бізнес Трампа отримував близько $650 мільйонів щороку. Але в 2020 році дохід зменшився до приблизно $450 мільйонів через COVID», - зауважується в публікації.

Найбільша частина доходів Трампа припадала на його клуби та майданчики для гольфу, які за чотири роки принесли приблизно $940 мільйонів. Йдеться, насамперед про гольф-курорти Trump National Doral у Маямі, Мар-а-Лаго в Палм-Біч, а також гольф-клуб у Нью-Джерсі. Крім того, бізнес Трампа мав комерційні холдинги, які здавали приміщення й цілі комплекси в довгострокову оренду. Там гроші продовжували надходити навіть у період пандемії.

Водночас, прибуток приходив від готелів, ліцензійних компаній, а також менеджменту нерухомості. Хоча вони зазнали найбільшого удару від COVID-19, їх прибуток оцінювався від $100 мільйонів у звичайні роки до $50 мільйонів у 2020-му.

«Якщо дослідити все, включно із записами про майно, розкриття інформації про дотримання етичних норм, боргові та цінні папери, вийде близько $2,4 мільярдів прибутку з січня 2017 року по грудень 2020-го», - підкреслює видання.

На думку видання, з урахуванням таких цифр, виглядає цинічною заява речника Білого дому Шона Спайсера у квітні 2017 року, що президент жертвує свою щорічну зарплату $400 тисяч на Службу парків США «в обмін на гарну рекламу».

Читайте також: У США почали кримінальне розслідування щодо компанії Трампа

«Це були кишенькові гроші для Трампа. Його реальні прибутки надходили від бізнесу, який він відмовився продати», - підкреслює Forbes.

Нагадаємо, Дональд Трамп під час свого президентства передав керівництво компанією Trump Organization своїм синам. На початку цього місяця колегія присяжних Мангеттена висунула обвинувачення в порушенні податкового законодавства компанії Trump Organization та її фінансовому директору. Стверджується, що ця організація півтора десятка років реалізовувала злочинну схему ухиляння від сплати податків шляхом змови, шахрайства, крадіжки майна, підробки документів та інших дій. Обвинувачення ґрунтуються на даних, отриманих з електронних носіїв, податкової документації та слів свідків.

Фото: Forbes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-