Білоруські силовики в штатському вдерлись у редакцію недержавної газети

Білоруські силовики в штатському вдерлись у редакцію недержавної газети

Укрінформ
Білоруські правоохоронці прийшли у понеділок, 19 липня, у редакцію недержавної "Регіональної газети" у Молодечному (Мінська область).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс-Захід.

"Силовики прийшли у редакцію недержавної "Регіональної газети" в Молодечному. Співробітники видання Зоя Хруцька і Анастасія Уткіна не виходять на зв'язок. Очевидці повідомляють, що в редакції люди у штатському", - йдеться у повідомленні Білоруської асоціації журналістів (БАЖ).

Окрім того, за даними БАЖ, силовики прийшли до головного редактора "Регіональної газети" Олександра Манцевича. Його з дружиною відвезли на допит.

Читайте також: Телеграм-канал чоловіка Тихановської Білорусь визнала «екстремістським»

Naviny.by зазначає, що за даними на 19 липня Білоруської асоціації журналістів, за останні 10 днів у редакціях і квартирах представників ЗМІ було проведено 63 обшуки, а з початку року - 107.

Під вартою перебувають 33 співробітники масмедіа (за вирахуванням адміністративних працівників - 22), у тому числі порталу TUT.by, сайтів nn.by, by.tribuna.com, білоруської служби «Радіо Свобода», польського телеканалу «Белсат».

Зазначається, що активні заходи щодо НГО та недержавних ЗМІ силові структури проводять з 8 липня. У той день, зокрема, були затримані і зараз перебувають під вартою головний редактор сайту nn.by ( «Наша Ніва») Єгор Мартинович, керівник відділу маркетингу і реклами «НН» Андрій Скурко, головний редактор журналу «Наша гістория» і двох дитячих журналів, що видаються «НН», Андрій Динько.

Їм висунули підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу (організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них). Обшуки у них пройшли на підставі цієї і 293-ї (масові заворушення) статей. Усіх трьох правозахисники визнали політв'язнями.

Читайте також: Силовики влаштували облаву на незалежних журналістів у Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі у серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, у тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-