В Ізраїлі порушників самоізоляції чекатиме кримінальна відповідальність

В Ізраїлі порушників самоізоляції чекатиме кримінальна відповідальність

Укрінформ
Голова уряду Ізраїлю Нафталі Беннет доручив притягати до кримінальної відповідальності за порушення самоізоляції хворими на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це інформує The Times of Israel

Окрім того, Нафталі Беннетт заявив, що для перевірки місця перебування осіб, які перебувають на самоізоляції, будуть використовуватись технологічні засоби.

Нова система контролю дозволить поліції відстежувати місцезнаходження осіб, які перебувають у місцях самоізоляції, шляхом відправлення текстового повідомлення з гіперпосиланням на їхні мобільні телефони. Коли особа натискає на посилання, її фізичне місце знаходження негайно повідомляється правоохоронним органам.

Читайте також: В Ізраїлі дозволили третю дозу Pfizer для певної категорії людей

Однак, незрозуміло, як система буде працювати з тими, хто не має телефонів, зокрема маленькими дітьми. За існуючою системою, тим, хто перебуває в ізоляції, повідомляється, що їх може відвідати поліція у будь-який час, але це рідко трапляється на практиці.

Читайте також: Ізраїль запровадив обов'язкову самоізоляцію для мандрівників

Повідомляється, що присутні на останньому засіданні уряду міністри домовилися, що проти тих, хто вчинив свідоме порушення карантинних норм (самоізоляції - ред.), будуть висунуті кримінальні обвинувачення.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 18 липня зафіксували 190 797 676 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 099 170 смертей, одужали 173 850 834 особи.

Фото: Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-