Естонія вирішила не відправляти в Білорусь нового посла

Естонія вирішила не відправляти в Білорусь нового посла

Укрінформ
МЗС Естонії вирішило поки що не відправляти до Білорусі нового посла - глава міністерства Ева-Марія Лійметс заявила, що в нинішній ситуації це «вкрай недоречно».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал ERR.

На початку липня президент Естонії Керсті Кальюлайд призначила на посаду нового посла в Білорусі Яака Ленсмента. Однак згодом глава МЗС повідомила, що Таллінн не відправлятиме посла до Лукашенка. «Це було б украй недоречно, тому що Естонія - як і Європа - не визнає результатів президентських виборів у Білорусі, що пройшли в серпні минулого року», - заявила Лійметс.

За її словами, в цій ситуації Естонія має кілька варіантів: знизити рівень представництва, призначивши тимчасового повіреного у справах; не передавати вірчі грамоти керівництву Білорусі й залишити посла працювати в Таллінні; продовжити роботу зі скороченим штатом у посольстві.

Читайте також: Посол ЄС залишив Білорусь

«Вступ нашого посла в посаду, який має відбутися на початку вересня, залежить від нашої оцінки ситуації в Білорусі. Ми будемо консультуватися з нашими партнерами і союзниками, які бачать необхідність координувати національні дії та проявляти єдність в цьому питанні», - наголосила глава зовнішньополітичного відомства Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушували виступи, застосовуючи проти опозиції репресії.

Читайте також: У Білорусі силовики влаштували облаву на правозахисні та громадські організації

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-