Руйнівна повінь у Бельгії: ЗМІ повідомляють про нових загиблих

Руйнівна повінь у Бельгії: ЗМІ повідомляють про нових загиблих

Фото
Укрінформ
Кількість жертв руйнівної повені, що почалася в Бельгії наприкінці минулого тижня в результаті аномальних злив, продовжує зростати – сьогодні були знайдені тіла ще чотирьох загиблих.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у суботу в бельгійському виданні VRT.

«Ще три тіла були знайдені у місті Chaudfontaine та одне – у місті Angleur поблизу Льєжу після інтенсивних опадів, що відбулися протягом тижня, та повені, що вони спричинили. Ми не можемо виключати нові жахливі знахідки», - зазначив мер Льєжу Віллі Демеєр (Willy Demeyer).

Як зазначає видання, кількість офіційна кількість жертв повені залишається незмінною – 20 загиблих та 20 людей, але ця кількість напевно буде скорегована протягом дня. Мірою того, як вода почала повільно відступати, рятувальники почали заходити у підтоплені будівлі.

За повідомленням іншого бельгійського видання «The Brussels Times» Федеральний уряд Бельгії оголосив про проведення загальнонаціонального дня жалоби наступного вівторка, 20 липня, у зв’язку із загибеллю людей під час руйнівної повені. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Александр де Кроо (Alexander De Croo).

«Наша країна проходить через важкий момент. Те, що мало стати чудовим літом, несподівано перетворилося у темні та болісні дні для багатьох наших співгромадян. Це, напевно, найгірша повінь, яка будь-коли траплялася в Бельгії», - сказав урядовець.

За оцінкою бельгійських метеорологів, настільки інтенсивні опади є аномальними для Бельгії, і трапляються не частіше ніж раз на 200 років.

21 липня, відразу після дня жалоби, Бельгія відзначатиме національне свято – Національний день Бельгії. З огляду на сумні обставини, що пов’язані із ударом стихії, урочисті заходи будуть обмежені.

Як вже повідомлялося, Європейська Комісія активувала Механізм цивільного захисту ЄС для надання допомоги постраждалим районам Бельгії і Німеччини. Зокрема, до Бельгії прибули вертольоти, техніка з сусідніх Франції та Австрії. В країні триває рятувальна операція та заходи з ліквідації наслідків стихії.

Фото: EPA-EFE/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-