Телеграм-канал чоловіка Тихановської Білорусь визнала «екстремістським»

Телеграм-канал чоловіка Тихановської Білорусь визнала «екстремістським»

Укрінформ
Суд Центрального району Мінська визнав екстремістським телеграм-канал «Країна для життя» Сергія Тихановського, чоловіка лідера опозиції Світлани Тихановської. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Naviny.by.

Також Фонд "Країна для життя" й однойменний чат внесено у республіканський список екстремістських матеріалів, який розміщено на сайті Міністерства інформації.

Зазначається, що соціальні мережі проекту «Країна для життя» створювалися командою блогера Сергія Тихановського, чоловіка білоруського демократичного лідера Світлани Тихановської.

Читайте також: Офіс Тихановської у Литві отримав акредитацію МЗС

Зараз у СІЗО Гомеля у закритому режимі проходить суд над фігурантами так званої «справи Тихановської». Разом з Тихановським на лаві підсудних його оператор Артем Саків, модератор соцмереж «Країни для життя» громадянин Росії Дмитро Попов, відомий опозиційний політик Микола Статкевич, блогер Володимир Циганович - засновник Ютьюб-каналу «МозгON», а також засновник популярного телеграм-каналу «Білорусь головного мозку» (визнаний екстремістським білоруською владою), консультант радіо «Свобода» Ігор Лосик.

Політв'язнів звинувачують в «організації масових заворушень», «розпалюванні соціальної ворожнечі», «перешкоджанні роботі ЦВК». Всі вони були затримані в травні-червні 2020 року і весь цей час утримуються під вартою.

Читайте також: Білоруські ІТ-шники довели, що Тихановська виграла у першому турі

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі у серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, серед них Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-