У Китаї дітей з сімей без COVID-щеплення не пускатимуть до школи

У Китаї дітей з сімей без COVID-щеплення не пускатимуть до школи

Укрінформ
У деяких частинах Китаю учням не дозволять повернутися до школи, якщо вся їхня сім'я не буде повністю вакцинована проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

У декількох містах також заявили, що людям необхідно пройти COVID-вакцинацію для відвідування громадських місць, таких як лікарні і супермаркети.

«Ті, кому ще не зробили щеплення, мають поквапитися і зробити укол, щоб не вплинути на повернення вашої дитини до школи», - йдеться в оголошенні в місті Бейлію провінції Гуансі, в якому уточнюється, що це поширюється на учнів різного віку.

Місцеві органи влади в інших провінціях, включаючи Цзянсі і Хенань, видали аналогічні директиви, в яких йдеться про те, що тільки учні, родини яких вакциновані, будуть допущені до участі в новому осінньому семестрі.

Однак ці правила різняться залежно від місця. Наприклад, у північній провінції Хебей самі учні у віці від 12 до 17 років не будуть допущені назад до школи, якщо повністю не вакцинуються проти коронавірусу.

Читайте також: У Китаї зафіксували зараження людини пташиним грипом H5N6

Таким чином Китай сподівається досягти мети щодо COVID-вакцинації 64% свого населення до кінця року, приєднавшись до таких країн, як Франція і Греція, які зробили вакцинацію обов'язковою в деяких секторах.

Оголошення були зустрінуті негативною реакцією в Інтернеті, користувачі мережі назвали їх «несправедливими».

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-