Російських військових змусили вчити статтю Путіна про Україну

Російських військових змусили вчити статтю Путіна про Україну

Укрінформ
Статтю президента РФ Володимира Путіна про Україну включили до переліку обов'язкових для вивчення тем військово-політичної підготовки «через велику кількість відгуків у військовому середовищі».

Як повідомляє Укрінформ, про це інформують два джерела РБК в Міноборони Росії.

«Статтю Володимира Путіна «Про історичну єдність росіян і українців» за вказівкою міністра оборони Сергія Шойгу включено як одну з обов'язкових тем для занять військовослужбовців з військово-політичної підготовки», - сказало одне джерело у військовому відомстві.

Друге джерело в Головному військово-політичному управлінні Міноборони підтвердило виданню цю інформацію.

Співрозмовник РБК пояснив, що «через велику кількість військовослужбовців у складі російської армії та на флоті, які мають українське коріння, батьків або родичів на Україні, стаття президента викликала великий позитивний відгук і обговорення у військовому середовищі».

Як повідомлялося, 12 липня Путін опублікував статтю "Про історичну єдність росіян і українців".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Путін опублікував статтю з фейковими наративами про Україну

Стаття починається з твердження Путіна, що «росіяни і українці - один народ». При цьому автор заявляє, що як «велику загальну біду, як трагедію» сприймає «стіну, що виникла в останні роки між Росією та Україною». Провину за це він покладає на «власні помилки, допущені в різні періоди», а також на «цілеспрямовану роботу» деяких сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-