У РФ третій день фіксують найбільшу кількість смертей від коронавірусу з початку пандемії

У РФ третій день фіксують найбільшу кількість смертей від коронавірусу з початку пандемії

Укрінформ
У Росії знову зафіксували найбільшу кількість померлих від коронавірусу за всю пандемію COVID-19 - у середу, 14 липня, померли 780 пацієнтів, два попередні дні показники були - 775, 767.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом у РФ.

Найвищі показники смертності зафіксовано в Санкт-Петербурзі - 108, у Москві - 101. Загальна кількість жертв COVID-19 у Росії сягнула 143 657.

За добу в РФ зареєстровано 24 793 нових випадки коронавірусу. Найбільшу кількість хворих зафіксовано в Москві - 5 237 нових випадків, у Московській області - 2 444, у Санкт-Петербурзі - 1 954.

Читайте також: Розробники Sputnik V приховують важливу інформацію від європейських регуляторів – ЗМІ

Загалом у Росії за період пандемії зареєстровано 5 810 335 випадків інфікування (дані надаються за вирахуванням показників окупованих Криму та Севастополя, які проходять в офіційній статистиці РФ).

Цього тижня російські ЗМІ зазначили, що сайт оперштабу Стопкоронавирус.рф перестав публікувати статистику активних випадків COVID-19 як сумарну, так і в регіонах Росії, тобто кількість інфікованих людей, які хворіють просто зараз. Припускають, що це було зроблено після того, як дані оперативного штабу про активних хворих у Петербурзі розійшлися з відповідною інформацією міської влади.

Збільшення кількості хворих на COVID-19 у країні постійно фіксують із кінця травня. З кінця червня в РФ почали реєструватися нові антирекорди кількості померлих від коронавірусу. При цьому щодобовий приріст кількості хворих досяг рівня піку другої хвилі пандемії (кінець 2020 року - початок 2021 року).

Читайте також: У Малайзії закрили центр вакцинації, де 200 осіб заразилися коронавірусом

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Росія у статистиці захворюваності на коронавірус вийшла на четверте місце у світі після США, Індії, Бразилії та обігнавши Францію.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, із початку пандемії у світі зафіксовано 189 276 629 випадків зараження коронавірусом, зокрема 4 076 596 летальних, одужали 172 857 763 особи.

Фото: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-