США відреагували на облави й репресії в Білорусі

США відреагували на облави й репресії в Білорусі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив останні рейди білоруських силовиків проти неурядових організацій та активістів, а також наголосив на необхідності для режиму припинити репресії й звільнити всіх політичних в’язнів.

Про це йдеться в заяві речника Державного департаменту США Неда Прайса, оприлюдненої на офіційній сторінці у мережі Твітер, повідомляє Укрінформ.

«Ми приєднуємося до наших партнерів у засудженні сьогоднішніх рейдів білоруських правоохоронців, спрямованих проти щонайменше 19 громадських, політичних та освітніх неурядових організацій», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що в Білорусі існує політична криза.

Читайте також: У Білорусі силовики затримали відомого правозахисника

«Єдиний вихід із цього – припинення репресій та звільнення всіх політичних в’язнів», - наголосив речник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 14 липня, співробітники правоохоронних органів Білорусі провели облави та масові обшуки серед правозахисних та громадських організацій, а також у помешканнях їхніх співробітників. При цьому, були затримані відомі правозахисники, журналісти та інші активісти, які виступають проти режиму в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-