У Нідерландах майже тисяча осіб підхопили COVID-19 на музичному фестивалі

У Нідерландах майже тисяча осіб підхопили COVID-19 на музичному фестивалі

Укрінформ
У нідерландському місті Утрехт близько 1000 осіб захворіли на коронавірус після дводенного музичного фестивалю Verknipt.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS, захід проходив на відкритому повітрі. Участь у ньому взяли близько 20 тис. людей.

“Організатори фестивалю Verknipt в Утрехті шоковані кількістю хворих відвідувачів. Близько тисячі учасників дводенного музичного фестивалю були заражені коронавірусом”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час фестивалю у відвідувачів перевіряли наявність сертифікатів про щеплення чи негативних тестів на коронавірус. Яким чином на захід потрапили хворі на коронавірус невідомо.

Очікується, що упродовж найближчих днів кількість заражених на фестивалі зросте.

Читайте також: COVID-спалах у Нідерландах: прем'єр вибачився за послаблення карантину

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах після різкого збільшення кількості хворих на COVID-19 зросла кількість охочих вакцинуватися від коронавірусу.

“Готовність до щеплення зросла: з 87% до 89%. Особливо серед людей у віці 25-39 років: + 5,8%”, - написав у Tвіттері міністр охорони здоров’я країни Уго де Йонг.

Раніше Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив, що кількість підтверджених випадків коронавірусу зросла на 500 відсотків минулого тижня. Минулого тижня було зареєстровано близько 52 000 позитивних тестів, у порівнянні з понад 8 500 тижнем раніше.

У суботу, 10 липня, у країні було повідомлено про 10 345 заражень за добу. Наступного дня, у неділю вранці, Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про 9 398 нових випадків зараження. Такий високий показник востаннє у країні фіксували в грудні 2020.

У Нідерландах після різкого збільшення кількості хворих на коронавірус диско-клуби знову закриті, а музичні фестивалі скасовано. Нові заходи боротьби з коронавірусом набули чинності 10 липня, починаючи з 6 ранку, та діятимуть до 14 серпня.

Після відкриття нічних розважальних закладів через два тижні кількість хворих на коронавірус, особливо серед молоді у віковій групі 18-25 років, зросла в сім разів.

Фото: Verknipt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-