На кордоні Вірменії й Азербайджану сталася стрілянина, загинув військовий

На кордоні Вірменії й Азербайджану сталася стрілянина, загинув військовий

Укрінформ
На кордоні Вірменії та Азербайджану сталася перестрілка, в результаті чого загинув військовий. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на азербайджанські і вірменські ЗМІ.

За інформацією агентства Trend з посиланням на міноборони Азербайджану, 14 липня близько 10:00 підрозділи вірменських збройних сил здійснили обстріл з різнокаліберної зброї позицій азербайджанської армії в напрямку Садаракського району Нахчиванської Автономної Республіки на вірмено-азербайджанському державному кордоні.

У результаті обстрілу поранення дістав військовослужбовець азербайджанської армії Марданли Ібадулла Махсуд оглу. Йому було надано першу медичну допомогу, після чого доправили до медичного закладу.

Зазначається, що у відповідь вогнем обстріл противника був пригнічений. В цей час ситуація на вказаному напрямку стабільна, оперативна обстановка контролюється підрозділами азербайджанської армії.

Своєю чергою, вірменське агентство АРМЕНПРЕСС з посиланням на Управління інформації і громадських зв'язків Міністерства оборони Вірменії пише, що «підрозділи Збройних сил Азербайджану з метою просування своїх бойових позицій намагалися провести фортифікаційні роботи з використанням інженерної техніки».

Зазначається, що після відповідних дій вірменської сторони азербайджанські військовослужбовці відкрили вогонь в напрямку вірменських позицій. у результаті перестрілки військовослужбовець Збройних сил Республіки Вірменія дістав смертельне вогнепальне поранення.

Читайте також: Друга Карабаська війна показала, що немає заморожених конфліктівпосол України в Азербайджані

У результаті Карабахської війни 1992-1994 років від Азербайджану де-факто відокремився регіон Нагірного Карабаху - самопроголошена республіка досі залишається невизнаною. Відповідно до міжнародних норм Нагорний Карабах - адміністративна територія Азербайджанської Республіки.

Як повідомлялося, Вірменія і Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту мають залишатися на займаних позиціях, а в регіон вводилися російські «миротворці».

Зараз процес врегулювання і переговори на політичному рівні ускладнюються різним трактуванням сторонами досягнутих домовленостей і суперечностями навколо того, де саме проходить кордон між Вірменією і Азербайджаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-