У Петербурзі розпочалися не анонсовані заздалегідь переговори Путіна і Лукашенка

У Петербурзі розпочалися не анонсовані заздалегідь переговори Путіна і Лукашенка

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі розпочалися переговори президента Росії Володимира Путіна та Олександра Лукашенка, основна тема яких - протидія «розхитуванню ситуації в Білорусі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова. 

«Звісно, буде обмін думками з міжнародних справ. Звичайно,  (буде – ред.) обговорення спроб колективного Заходу далі розхитувати ситуацію в Білорусі, заходи з протидії», - сказав Пєсков.

За його словами, домовленості про зустріч було досягнуто кілька тижнів тому під час телефонної розмови. «Відразу скажу, що домовленості про цю зустріч досягнуто за деякий час до цього, вона не несподівана», - пояснює Пєсков.

Читайте також: КДБ Білорусі оголосив про «зачистку» країни від деяких «радикалів»

Прессекретар додав, що Путін і Лукашенко ще обговорять російсько-білоруську торговельно-економічну взаємодію, реалізацію великих спільних проєктів, а також роботу міністерств з реалізації раніше даних доручень з будівництва «Союзної держави».

Як повідомлялося, влада Білорусі сьогодні заявила про затримання всіх фігурантів «терористичних осередків», якими «управляли з-за кордону», вони дають показання.

Як відомо, в Білорусі в серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-