COVID-спалах у Нідерландах: прем'єр вибачився за послаблення карантину

COVID-спалах у Нідерландах: прем'єр вибачився за послаблення карантину

Укрінформ
У Нідерландах прем'єр-міністр Марк Рютте вибачився за прорахунок щодо послаблення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення коронавірусу в країні.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте визнав, що уряд допустився помилки щодо послаблення в кінці червня запроваджених через коронавірус заходів”, - йдеться у повідомленні.

Він також вибачився за пресконференцію минулої п’ятниці - тоді разом із міністром охорони здоров’я Уго де Йонгом він відкинув критику щодо різкого послаблення обмежувальних заходів у червні.

Читайте також: У Бельгії повідомили про перший випадок зараження одразу двома штамами коронавірусу

"Те, що ми вважали можливим, було неможливим", - зазначив Рютте.

У суботу, 10 липня, у країні було повідомлено про 10 345 заражень за добу. Наступного дня, у неділю вранці, Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) повідомив про 9 398 нових випадків зараження.

Такий високий показник востаннє у країні фіксували в грудні 2020.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах після різкого збільшення кількості хворих на коронавірус диско-клуби знову закриті, а музичні фестивалі скасовано.

Нові заходи боротьби з коронавірусом набули чинності 10 липня, починаючи з 6 ранку, та діятимуть до 14 серпня.

Після відкриття нічних розважальних закладів через два тижні кількість хворих на коронавірус, особливо серед молоді у віковій групі 18-25 років, різко зросла в сім разів. Також ресторани та бари мають закриватися опівночі.

У Нідерландах 26 червня розпочався черговий етап послаблення карантинних обмежень, запроваджених через коронавірус. Зокрема, було скасовано обмеження щодо кількості людей, які можуть одночасно приходити в гості та збиратися разом у парку. Ресторани, театри, кінотеатри та музичні заклади більше не мають обмежень щодо кількості відвідувачів. Усі заклади знову відкриті за умови збереження відстані півтора метра. Заборона на продаж алкоголю після 22:00 також перестала діяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-