В Афганістані тривають важкі бої з талібами за місто Кандагар

В Афганістані тривають важкі бої з талібами за місто Кандагар

Укрінформ
В Афганістані тривають важкі бої між урядовими силами та ісламістським антиурядовим рухом «Талібан» в місті та на околицях Кандагару - центру однойменної провінції на півдні країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Бої в місті тривають другий день після того, як 9 липня таліби вперше вдерлися в один із його районів, до цього захопивши кілька сусідніх адмінрайонів.

"Національна армія Афганістану заявляє, що в боях у Сьомому поліційному окрузі Кандагару, який захопили таліби, внаслідок наземних дій силовиків за підтримки бойової авіації за останні 24 години знищено 70 бойовиків «Талібану» і ще 8 поранено. Даних про втрати урядових сил у цих боях не наводять. Крім того, повідомляють і про жертви серед цивільного населення – принаймні кількох загиблих і десятки поранених", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Туркменістан направив військову техніку до кордону з Афганістаном

Речник поліції Кандагару повідомив, що бойовики силою виганяють людей із домівок і використовують ці будинки як укриття. Це ускладнює завдання вибити талібів із міста, бо, як кажуть військові, вони не хочуть руйнувати будинки.

Також повідомляють про важкі бої в кількох районах поруч із Кандагаром – зокрема, районі Данд, який оточує місто, а також Аргандаб і Спін-Болдак.

Таліби тим часом узагалі не підтверджують, що ведуть бої в Кандагарі, але стверджують, що захопили кілька визначальних блокпостів у районах Спін-Болдак, Данд і Жарай.

Читайте також: Талібан захопив ключовий КПП на кордоні з Іраном

Нагадаємо: провінція Кандагар була осереддям руху «Талібан», перш ніж міжнародна операція під проводом США не усунула цей рух від влади. Саме ж місто Кандагар є неформальною «столицею» народу пуштунів, представники якого складають величезну більшість бойовиків руху.

Від початку травня, коли США та їхні союзники почали виводити з Афганістану свої бойові війська, таліби, за повідомленнями, захопили десятки адміністративних районів в різних частинах країни, значно розширивши вже й так чималі підконтрольні їм території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-