Трамп подає позов  проти Facebook, Twitter і Google

Трамп подає позов проти Facebook, Twitter і Google

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що подає судовий позов проти Facebook, Twitter і Google, які заборонили йому доступ після нападу його прихильників 6 січня на Конгрес США.

З відповідною заявою, яка транслювалася онлайн, Трамп виступив у середу з трибуни на своєму гольф-клубі в Бедмінстері, штат Нью-Джерсі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Разом з Інститутом політики «Америка – передусім» я подаю крупний колективний позов проти великих технологічних гігантів, включаючи Facebook, Google і Twitter, а також їхніх керівників», - заявив Трамп.

Він звинуватив компанії в тому, що вони начебто «вийшли з-під контролю». При цьому, Трамп наголосив: якщо вони «забанили» діючого президента США, то «зможуть зробити це з ким завгодно».

Читайте також: Хакери зламали соцмережу команди Трампа

Як повідомляв Укрінформ, акаунти Дональда Трампа були заблоковані у Twitter і Facebook після того, як його прихильники штурмували будівлю Капітолію 6 січня. Тоді загинули люди, а правоохоронні органи США досі продовжують затримувати учасників свавілля.

Соціальні мережі тоді висловили занепокоєння що Трамп продовжить використовувати їхні платформи, щоби підбурювати до подальшого насильства. Тим не менше, експрезидент продовжував поширювати брехню про вибори 2020 року, безпідставно заявляючи, що переміг, хоча державні та місцеві органи влади, у тому числі, суди, визнали ці заяви бездоказовими з боку експрезидента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-