Історики знайшли живих нащадків Леонардо да Вінчі

Історики знайшли живих нащадків Леонардо да Вінчі

Укрінформ
Італійські історики Алессандро Веццозі і Аньєзе Сабато досліджували сім'ю да Вінчі й зуміли простежити 5 гілок, починаючи з предка Леонардо на ім'я Мікеле, який народився в 1331 році, а також виявити сучасних потомків ренесансного генія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

Так, генеалогічне древо італійського ерудита епохи Відродження Леонардо да Вінчі було простежено через 690 років і 21 покоління, виявивши 14 живих нащадків чоловічої статі. Історики Алессандро Веццозі і Аньєзе Сабато витратили десять років на вивчення записів, щоб зібрати воєдино чоловічу лінію сім'ї да Вінчі.

Історія почалася з Мікеле (який народився в 1331 році) і охопило п’ять сімейних гілок, в тому числі ту, яка привела до його пра-пра-правнука Леонардо (який народився 1452 року).

До 15-го покоління сім'ї дослідники зібрали дані про більш ніж 225 різних осіб, які становлять генеалогічне древо да Вінчі.

Серед 14 живих нащадків — фермери, офісні працівники, шпалерник, продавець порцеляни і навіть художник, які кажуть, що пишаються спорідненістю з великою людиною.

Читайте також: Google оцифрував картину "Таємна вечеря" учня да Вінчі

85-річний Пауло Вінчі охарактеризував цю новину як «сюрприз і честь», коли почув, що він дійсно є родичем великого Леонардо.

77-річний Бруно Вінчі відчував себе «задоволеним» і не знав, як висловити свою радість, коли почув новини. Він порівняв це з радістю прибуття в Нью-Йорк в 1964 році, коли він служив у флоті на борту військового корабля Impavido, і побачив Статую Свободи.

62-річний Джеованні Вінчі також став художником, але не думає, що має «щось спільне з Леонардо».

Жоден з нині живих нащадків не живе у Вінчі, тосканському містечку, де народився Леонардо, але проживає в різних тосканських муніципалітетах — від Монтелупо-Фьорентіно до Ластра-а-Сінья і Версіло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-