Меркель оцінила прогрес у євроінтеграції Західних Балкан

Меркель оцінила прогрес у євроінтеграції Західних Балкан

Укрінформ
Країни Західних Балкан успішно просуваються на шляху до членства в ЄС, і Німеччина вважає своїм завданням допомогти їм якнайскоріше досягти цієї мети.

Як передає Укрінформ, про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила на пресконференції за результатами віртуальної зустрічі в рамках «Берлінського процесу».

У зустрічі взяли участь керівники шести країн Західних Балкан, представники Єврокомісії, регіональних і міжнародних організацій.

За словами Меркель, для ЄС украй важливим є досягнення примирення між країнами регіону, співпраця та подолання розбіжностей між ними.

Читайте також: Президент Європарламенту підтримав вступ до ЄС країн Західних Балкан

«Є багато причин, включаючи геостратегічні, чому це - частина Європи, і чому ми хочемо її членства в Євросоюзі», - сказала Меркель. Вона наголосила, що попри труднощі, які все ще існують у відносинах між країнами регіону, за останні роки було досягнуто «багатьох практичних успіхів».

Словенія, яка перебрала головування в Раді ЄС, планує 6 жовтня провести зустріч із керівниками країн Західних Балкан. Серед іншого, розглядатиметься питання їх вступу до ЄС.

«Ми сподіваємось, що до 6 жовтня зможемо досягти значних практичних домовленостей з метою створення спільного ринку Західних Балкан», - зауважила в цьому зв'язку Меркель.

Читайте також: ЄС визначив чотири принципи переговорів для членства Сербії та Чорногорії

При цьому вона визнала, що процес «триває довше і прогресує повільніше, ніж багато хто сподівався».

Нагадаємо, «Берлінський процес» було започатковано 2014 року за ініціативи Ангели Меркель. Це забезпечило нову якість співпраці в регіоні за допомогою програм підтримки Єврокомісії, ЄБРР, МБРР та інших структур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-