Палаючий грязьовий вулкан у Каспійському морі поступово згасає - SOCAR

Палаючий грязьовий вулкан у Каспійському морі поступово згасає - SOCAR

Фото
Укрінформ
Палаючий грязьовий вулкан на кам'янистому острові Азербайджану в Каспійському морі поступово згасає.

Про це йдеться у заяві Державної нафтової компанії Азербайджану SOCAR, передає Укрінформ з посиланням на Trend.

У зв'язку з проявом загоряння, зафіксованого увечері 4 липня в морському напрямку, як повідомлялося раніше, жоден промисловий об'єкт SOCAR не постраждав. Всі морські платформи та промислові об'єкти компанії продовжують свою діяльність у звичайному режимі.

Водночас зазначається, що співробітники SOCAR, щоб з'ясувати причину загоряння в морі, були відправлені на кораблі на місце пригоди. На острові, розташованому в морі між селищем Алят і містом Нефтчала, приблизно за 30 кілометрів від берега, спостерігалося природне горіння грязьового вулкана. Згідно зі спостереженнями, полум'я загасає, поблизу немає ніякої інфраструктури, пов'язаної з нафтовою промисловістю, йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Філіппінах вулкан Тааль викинув кілометровий стовп газу - евакуюють тисячі людей

Як передає АЗЕРТАДЖ, Міністерство з надзвичайних ситуацій підтвердило виверження грязьового вулкана в Каспійському морі.

За даними МНС, уранці 5 липня розпочалися розвідувальні польоти в Каспійському морі ыз залученням гелікоптера авіазагону міністерства. Під час польоту, за попередніми спостереженнями, на острові Дашли встановлено факт виверження грязьового вулкана.

Наразі у кратері вулкана спостерігається відносно невелике полум'я. Вулкан не становить загрози для морської нафтогазової інфраструктури та інших об'єктів, а також для життя людей.

У неділю, 4 липня, в соцмережах з'явилися кадри вибуху, що стався в азербайджанському секторі Каспійського моря.

Читайте також: У Чилі сталися два землетруси магнітудою 6

Зазначалося, що вибух нібито стався на газовому родовищі Умід, видобутком газу з якого займається компанія SOCAR.

Заступник керівника департаменту зі зв'язків з громадськістю SOCAR Ібрагім Ахмедов заявив, що «вибух у Каспійському морі не має нічого спільного з об'єктами, які перебувають під прямим контролем SOCAR».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-