Кім Чен Ин заявив про «велику кризу» і загрозу безпеці КНДР через коронавірус

Кім Чен Ин заявив про «велику кризу» і загрозу безпеці КНДР через коронавірус

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час засідання членів Трудової партії Кореї (ТПК) заявив про те, що в країні сталася «серйозна криза», пов'язана з пандемією коронавірусу, яка може поставити під загрозу безпеку країни та її громадян.

Про це повідомляє Kyodo News з посиланням на публікацію Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), передає Укрінформ.

Як повідомляє агентство Yonhap, лідер КНДР заявив, виступаючи на засіданні партії, що "головними факторами, які гальмують і створюють перешкоди для проведення в життя важливих завдань, поставлених партією на з'їзді і пленарних засіданнях, є непрофесіоналізм і недбалість кадрів". У цьому зв'язку він закликав активізувати кампанію проти "ідеологічних помилок і негативних елементів різного роду".

Читайте також: У КНДР діти-сироти працюють на шахтах і фермах — ЗМІ

"Високопоставлені чиновники, відповідальні за важливі державні справи, знехтували реалізацією рішень партії щодо прийнятих організаційних, інституційних, матеріальних, наукових і технічних заходів у зв'язку з глобальною кризою у сфері охорони здоров'я. Тим самим вони викликали серйозний інцидент, який спричинив тяжкі наслідки кризової ситуації в справі забезпечення безпеки держави і громадян", - заявив Кім Чен Ин.

Як зазначається, після цього Кім Чен Ин звільнив старших членів партії.

Деталі про те, що саме сталося в країні, не наводяться.

За даними уряду КНДР, в країні не зафіксовано жодного випадку, пов'язаного з коронавірусом. Однак, на думку експертів, режим приховує інформацію про реальну ситуацію в країні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше на засіданні владної Трудової партії Північної Кореї лідер країни Кім Чен Ин публічно заявив про нестачу продовольства у країні. Ймовірно, причинами цього є несприятлива погода й закриття кордонів КНДР через пандемію коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-