Іран заявив про створення безпілотника, що долає 7000 кілометрів

Іран заявив про створення безпілотника, що долає 7000 кілометрів

Укрінформ
Командувач Корпусом вартових Ісламської революції Хосейн Саламі заявив, що іранські військові мають у своєму розпорядженні безпілотники, здатні подолати без посадки сім тисяч кілометрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Defense Post.

"Ми маємо безпілотники, які можуть пролітати 7 000 кілометрів автономно та приземлитися назад у тому ж місці або деінде", - сказав генерал Хосейн Саламі, виступаючи на державному телебаченні.

Досі найбільша дальність в Ірані була у безпілотників "Газа" - вони здатні подолати до 2 тисяч кілометрів, а потім повернутися на базу.

Читайте також: Іран заявляє, що ядерна угода можлива, але переговори не триватимуть вічно

Повітряні сили Ірану складаються переважно із застарілих американських винищувачів, куплених за правління шаха, якого скинули з трону у 1979 році. Утримання цих літаків у придатному стані тягне за собою великі збитки після запровадження проти Тегерану американських санкцій.

Раніше повідомлялося, що Білий дім має намір завершити процес повернення до ядерної угоди з Іраном протягом шести тижнів, що залишилися до інавгурації новообраного президента Ірану Ібрагіма Райсі.

Читайте також: Блінкен зустрівся з новим головою МЗС Ізраїлю: говорили про Іран та Палестину

У Відні, починаючи з квітня, відбулося шість раундів переговорів з Іраном за участю Великої Британії, Франції, Німеччини, РФ та Китаю, при цьому США не були присутні на переговорах, але брали участь у них через посередників ЄС. Наразі віденські переговори на паузі, очікувано до початку липня.

Адміністрація Джо Байдена виступає за продовження переговорів з Іраном задля відновлення Спільного всеосяжного плану дій, що обмежував можливості Тегерану щодо створення ядерної зброї в обмін на скасування західних санкцій. Цю угоду було укладено 2015 року між Іраном, США, РФ, Китаєм, Великою Британією, Францією та Німеччиною.

За президентства Дональда Трампа США у 2018 році вийшли з цієї угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-