Узбекистан привів армію у повну боєготовність через загострення на кордоні з Афганістаном

Узбекистан привів армію у повну боєготовність через загострення на кордоні з Афганістаном

Укрінформ
Міністерство оборони Узбекистану привело армію у бойову готовність у зв'язку із загостренням ситуації на кордоні з Афганістаном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє centralasia.media.

Раптова перевірка боєготовності армії обумовлена ​​збільшенням військово-політичної ситуації в сусідньому Афганістані, особливо у прикордонних районах.

23 червня 53 військовослужбовців афганських прикордонних військ і бійців місцевого ополчення зі зброєю перейшли на територію Узбекистану в районі повіту Шортепа. Після проведення необхідних процедур дізнання і слідчих дій військові були повернуті на батьківщину.

Читайте також: Загострення в Афганістані: урядові сили ліквідували майже півсотні талібів

Активний наступ талібів в Афганістані змушує прихильників уряду бігти в прикордонні регіони і різко погіршує ситуацію у країнах Центральної Азії. У Міністерстві закордонних справ Узбекистану заявили про призупинення будь-яких незаконних дій на прикордонних територіях і закликали до підтримки стабільних відносин з сусідньою країною.

Раніше Узбекистан закрив кордон з Афганістаном через загострення там епідеміологічної ситуації і призупинив видачу туристичних віз громадянам Афганістану.

Фото: Uzbek Defence Ministry

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-