США підняли винищувачі через наближення бомбардувальників Росії до Гаваїв - ЗМІ

США підняли винищувачі через наближення бомбардувальників Росії до Гаваїв - ЗМІ

Укрінформ
Винищувачі Військово-повітряних сил США двічі піднімалися в повітря в районі американських Гаваїв, щоби відреагувати на маневри російських бомбардувальників, які наближалися до територіального повітряного простору США.

Обидва інциденти сталися цього місяця, однак про них стало відомо лише зараз, повідомив у середу телеканал ABC News із посиланням на джерела в Пентагоні, передає Укрінформ.

«Американські винищувачі двічі цього місяця виконували політ над Гаваями в якості запобіжного заходу під час маневрів російських бомбардувальників у регіоні», - повідомив представник американського оборонного відомства.

Зокрема, уточнюється, що американські F-22 Raptors піднімалися 13, а також 18 червня з Об'єднаної бази Перл-Харбор-Хікам поблизу Гонолулу «через масштабні російські військові навчання, які проходили біля узбережжя Гаваїв».

Читайте також: Україна показала в ОБСЄ супутникові знімки аеродромів в окупованому Криму

Водночас, повідомляється, що американські винищувачі не виконували маневрів перехоплення, однак не допустили заходу російських бомбардувальників до зони ідентифікації американських ППО.

Як повідомляв Укрінформ, Росія регулярно здійснює провокаційні польоти бойових літаків поблизу повітряних кордонів країн НАТО та іноді порушують кордони. Зокрема, 15 червня два російських літаки Су-35C вторглися в повітряний простір Естонії в районі острова Гіюмаа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-