Третина американців досі вважають, що Байден переміг на виборах завдяки шахрайству

Третина американців досі вважають, що Байден переміг на виборах завдяки шахрайству

Укрінформ
Близько третини американців вважають, що перемога Джо Байдена на президентських виборах 2020 року стала результатом масштабного шахрайства.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані соціологічного опитування університету Монмута (Monmouth University).

Відповідно до результатів опитування так вважають 32% респондентів. Цей показник залишається незмінним, відколи Байдена обрано президентом.

Опитування показує, як багато його прихильників досі вірять твердженням експрезидента Дональда Трампа про «вкрадені вибори», зазначає The Hill.

«Тривалі спроби поставити під сумнів правдивість результатів торішніх виборів поглиблюють міжпартійний розкол, що може мати довгострокові наслідки для нашої демократії, навіть якщо більшість американців поки що цього не помічають», - сказав директор Інституту соціологічних опитувань університету Монмута Патрік Мюррей.

Читайте також: Трампу сподобалася ідея стати спікером Палати представників, щоб оголосити імпічмент Байдену

Більшість із тих, хто вважає, що фальсифікації принесли перемогу Байдену (63 %), відносять себе до республіканців або є прихильниками республіканських поглядів.

При цьому 14 % опитаних стверджують, що ніколи не визнають Байдена законним президентом США.

Число опитаних, котрі вважають перемогу Байдена незаконною, збігається з кількістю прихильників більш жорстких правил голосування – таких 33%.

Читайте також: Американці досі вірять у конспірологію QAnon та «вкрадені вибори» у Трампа

Раніше Укрінформ наводив результати опитування SSRS на замовлення CNN, відповідно до яких троє з десяти американців сумніваються, що Байдена було обрано законно - попри відсутність доказів шахрайства чи порушень на виборах.

Фото: washingtontimes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-