У Німеччині арештували громадянина РФ – підозрюють у шпигунстві

У Німеччині арештували громадянина РФ – підозрюють у шпигунстві

Укрінформ
Федеральна прокуратура Німеччини заарештувала громадянина Росії за підозрою в розвідувальній діяльності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прокуратуру.

«Обвинуваченого підозрюють у роботі в інтересах російської спецслужби щонайменше з початку жовтня 2020 року», - йдеться у повідомленні слідчого органу в Карлсруе в понеділок.

Арештований – Ільнур Н. До свого арешту чоловік працював науковим співробітником на науково-технічній кафедрі в університеті в Німеччині. У період з жовтня 2020 року по червень 2021 року він щонайменше тричі зустрічався зі співробітником російської спецслужби і принаймні під час двох із цих зустрічей передавав інформацію з території університету. В обмін на це обвинувачений отримав грошові виплати.

Росіянина арештовано минулої п’ятниці, 18 червня, у житлових та робочих кімнатах підозрюваного проведено обшук.

Читайте також: У справі про шпигунство депутата Сейму Латвії затримали росіянина

Як повідомляв Укрінформу, місяць тому німецькі правоохоронні органи затримали громадянина ФРН Александра С. за підозрою в постачанні в Росію товарів подвійного призначення та діях в інтересах РФ. Затриманого підозрюють у порушенні закону про зовнішню торгівлю. У двох епізодах, як вважають слідчі, він експортував товари до Росії без необхідного дозволу. В інших двох його звинувачують у порушенні заборони на продаж, а відтак дії на комерційній основі на користь секретної служби іноземної держави.

У березні цього року вищий земельний суд у Гамбурзі засудив двох баварських бізнесменів за порушення санкцій ЄС щодо Росії. За даними федеральної прокуратури, компанія з Аугсбурга, в якій працювали чоловіки, вела бізнес із працівниками російських спецслужб. Бізнесменів обвинуватили в тому, що вони в обхід збройового ембарго ЄС поставляли в Росію обладнання, що могло бути використане для виробництва військових ракет. Один з обвинувачених, 41-річний житель Аугсбурга, проведе за ґратами 3 роки і дев'ять місяців за укладення з Росією відповідних угод, у нього конфісковано 8 млн євро. Його пособник з Мюнхена, якого суд визнав винним у відмивання грошей та отриманні 184 тисячі євро комісійних від незаконної угоди, засуджений до 2 років умовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-