США дотримуються курсу щодо відновлення ядерної угоди з Іраном – радник Байдена

США дотримуються курсу щодо відновлення ядерної угоди з Іраном – радник Байдена

Укрінформ
Сполучені Штати дотримуються курсу щодо відновлення ядерної угоди з Іраном.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван в інтерв’ю АВС News.

«Я думаю, що в Сполучених Штатах нам потрібно стежити за м’ячем… Наш головний пріоритет зараз - не допустити, щоб Іран отримав ядерну зброю. Ми вважаємо, що дипломатія, а не воєнний конфлікт - найкращий спосіб домогтися цього», - сказав він.

За його словами, США збираються вести чіткі та тверді переговори з іранцями, аби побачити, чи можливо досягти належного результату.

Читайте також: Новий прем'єр-міністр Ізраїлю застерігає світ від ядерної угоди з Іраном

Раніше видання Axios із посиланням на власні джерела в адміністрації США повідомило, що Білий дім має намір завершити процес повернення до ядерної угоди з Іраном протягом шести тижнів, що залишилися до інавгурації новообраного президента Ірану Ібрагіма Райсі.

Представник адміністрації зазначив, що буде «тривожно», якщо переговори затягнуться до початку серпня, коли в Ірані відбудеться передача влади.

«Якщо в нас не буде угоди до формування нового уряду, то гадаю, це викличе серйозні запитання про те, наскільки досяжним воно буде взагалі», - сказав він.

Читайте також: Штати хочуть домовитися з Іраном стосовно ядерної угоди до серпня - ЗМІ

Аналітики та учасники переговорів щодо ядерної угоди раніше попереджали, що легше домовитися з адміністрацією, яка іде із влади, ніж із новим урядом, очолюваним Райсі.

На сьогодні у Відні пройшло шість раундів переговорів з Іраном за участю Великої Британії, Франції, Німеччини, а також Росії і Китаю, при цьому США не були присутні на переговорах, але брали участь у них через посередників ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, на президентських виборах в Ірані 18 червня переміг голова Верховного суду Ібрагім Райсі.

Щодо нього США запровадили санкції за ймовірну причетність до страти тисяч політичних в'язнів 1988 року, а також придушення заворушень у 2009 році.

Адміністрація Байдена виступає за продовження переговорів з Іраном для відновлення Спільного всеосяжного плану дій, який обмежував можливості Тегерана щодо створення ядерної зброї в обмін на скасування західних санкцій. Цю угоду було укладено 2015 року між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною.

За президенства Дональда Трампа США у 2018 році вийшли з угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-