Байден наступного тижня зустрінеться з президентом Афганістану

Байден наступного тижня зустрінеться з президентом Афганістану

Укрінформ
Президент США Джо Байден 25 червня зустрінеться з президентом Афганістану Ашрафом Гані та виконавчим директором Абдуллою Абдуллою.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Візит президента Гані та доктора Абдулли підкреслить стійке партнерство між Сполученими Штатами та Афганістаном на тлі продовження виведення військ», – йдеться у заяві Білого дому з цього приводу.

У ній наголошується, що США підтримують мирний процес і закликають усі афганські сторони «брати активну участь у переговорах задля припинення конфлікту».

Читайте також: США готують нові санкції проти Росії через Навального

У Вашингтоні також повторили обіцянку продовжувати співпрацю з афганським урядом «для того, щоб ця країна ніколи більше не стала притулком для терористичних груп, які становлять загрозу для США».

Повідомлення про візит Гані та Абдулли з'явилося одночасно з тим, як бойовики «Талібану» захоплюють позиції в регіонах Афганістану, відтісняючи урядові війська.

Афганські чиновники заявили 19 червня, що принаймні ще шість районів – у провінціях Тахар, Фар’яб, Йовзджан, Саманган, Фарах та Пактія – потрапили в руки бойовиків менше ніж за тиждень.

Читайте також: США вивели більше половини військових з Афганістану

Раніше Державний департамент США оголосив про надання гуманітарної допомоги Афганістану на понад 266 мільйонів доларів, що доводить загальну суму американської гуманітарної допомоги цій країні, виділену з 2002 року, до 3,9 мільярда доларів.

Як повідомлялося, США та НАТО навесні офіційно почали виводити війська з Афганістану. Президент США Джо Байден заявив, що всі американські війська мають залишити країну до 11 вересня.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-