Китай стикнеться з ізоляцією, якщо не дозволить з’ясувати походження COVID-19 – радник Байдена

Китай стикнеться з ізоляцією, якщо не дозволить з’ясувати походження COVID-19 – радник Байдена

Укрінформ
Китай стикнеться з ізоляцією з боку міжнародної спільноти, якщо не співпрацюватиме щодо розслідування походження коронавірусу.

Про це заявив у інтерв’ю Fox News радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє Укрінформ.

Салліван зазначив, що президент США Джо Байден під час саміту Великої сімки закликав чинити тиск на Китай задля прозорого розслідування причин пандемії.

Читайте також: У розвідки США є нові дані про походження коронавірусу — NYT

«Джо Байден у Європі цього тижня згуртував демократичний світ, щоб він уперше від часу спалаху COVID-19 заговорив одним голосом з цього питання. Президент Трамп не зміг цього зробити. Президент Байден зміг. Він закликав G7 підтримати заяву, у якій стверджується, що Китай має дозволити провести розслідування на своїй території», - сказав Салліван.

Читайте також: Байден сумнівається у бажанні Китаю з’ясувати походження COVID-19

На його думку, дипломатичний тиск має поставити Китай перед жорстким вибором: або він дозволить з’ясувати, «звідки це взялося», або стикнеться з ізоляцією.

Салліван додав, що над розслідуванням працюватимуть також розвідслужби США та союзники і партнери Америки.

Як повідомлялося, у травні Байден заявляв, що розвідувальні служби розглядають два сценарії походження пандемії: від інфікованої тварини або з лабораторії.

Фото: Xinxua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-