США готові до нових санкцій проти російських компаній, що будують Nord Stream 2

США готові до нових санкцій проти російських компаній, що будують Nord Stream 2

Укрінформ
Влада США виступає проти будівництва газопроводу «Північний потік-2» і продовжить запроваджувати санкції проти російських компаній, які беруть участь у проєкті.

Про це заявив радник президента США Джейк Салліван в ефірі телеканалу CNN, повідомляє Укрінформ.

«Питання у тому, чи будемо ми безпосередньо переслідувати, використовуючи повноваження щодо санкцій, наших європейських партнерів, союзників та друзів. Президент Байден сказав: «Я не готовий це робити, але я готовий кожні 90 днів запроваджувати санкції проти російських організацій, що беруть участь у будівництві «Північного потоку-2». Він це робив та продовжить робити», - сказав радник Байдена.

Читайте також: У Білого дому і Держдепу виникли суперечки через санкції щодо Nord Stream 2 – WP

Як повідомлялося, у травні адміністрація США на вимогу законодавчих актів PEESA, PEESCA та CAATSA запровадила санкції проти чотирьох організацій та 13 суден з РФ, які беруть участь у проєкті Nord Stream 2.

Водночас у Держдепартаменті зауважили, що не впроваджуватимуть обмеження проти Nord Stream 2 AG, її корпоративних співробітників, а також її гендиректора Маттіаса Варніга.

Читайте також: Звільнення від санкцій оператора Nord Stream 2 має «практичне значення» - Блінкен

Президент РФ Путін заявив, що 4 червня завершено укладання труб на першій нитці газопроводу «Північний потік-2», робота на другій нитці триває.

Члени Бюро Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС більшістю голосів ухвалили спільну заяву щодо «Північного потоку-2», у якій йдеться, що будівництво газогону поставить під загрозу національну безпеку ЄС, США та загрожує безпеці та суверенітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-