Покласти край дезінформації: Німеччина посилить кіберзахист перед виборами

Покласти край дезінформації: Німеччина посилить кіберзахист перед виборами

Укрінформ
Німеччина має посилити захист від кібератак, особливо перед парламентськими виборами.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ ФРН Гайко Мааса, поширеній МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маємо посилити наш кіберзахист та кібербезпеку. Необхідно покласти край дезінформації на самому початку завдяки підвищенню обізнаності (громадян - ред.) та роз’яснювальній роботі», - заявив глава німецького МЗС.

Читайте також: Німеччина заявляє про посилення кібератак з Росії

Він наголосив, що є суб'єкти та держави, які використовують «несправедливі методи впливу» на демократичні процеси та виборчі кампанії в інших країнах. Як приклад він навів хакерську атаку на Бундестаг, скоєну Росією у 2015 році.

Маас підкреслив важливість активної комунікації з суспільством і заявив, що у цьому питанні Німеччина перебуває в тісному контакті з партнерами, адже «дестабілізація та дезінформація - явище, яке не знає кордонів».

Читайте також: Шпигунська активність Росії сягнула рівня «холодної війни» - глава спецслужби ФРН

Як повідомлялось, раніше Федеральне міністерство внутрішніх справ ФРН заявило про посилення останніми тижнями атак "кіберагентів" з Росії, спрямованих проти політичних сил, насамперед проти партії «зелених», та фондів. Ідеться про атаки методом підбору пароля (brute-force) на облікові записи електронної пошти, за допомогою яких зловмисники намагаються отримати доступ до конфіденційних даних. У МВС розцінюють ці дії як «серйозну загрозу» на тлі майбутніх федеральних виборів, запланованих на осінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-