У Вірменії проходять дострокові парламентські вибори

У Вірменії проходять дострокові парламентські вибори

Укрінформ
У Вірменії 20 червня проходить голосування на дострокових парламентських виборах.

Про це повідомляє Радио Азатутюн, передає Укрінформ.

Відзначається, що голосування почалося о 8:00 за місцевим часом і проходить на більш ніж 2000 виборчих дільницях по всій країні. Згідно з даними поліції, у списки виборців включено 2 мільйона 578 тисяч 678 громадян.

У виборах беруть участь 21 партія і чотири блоки. Для проходження до парламенту партіям необхідно набрати як мінімум 5% голосів, блокам - 7%.

Читайте також: Вірменія ініціює розміщення спостерігачів на кордоні з Азербайджаном

Виконуючий обов'язки глави уряду Нікол Пашинян є кандидатом у прем'єр-міністри від партії «Громадянський договір». Основним суперником правлячої партії вважається блок «Айастан» («Вірменія»), який очолює колишній президент Вірменії Роберт Кочарян.

Голосування триватиме до 20:00.

За інформацією ЗМІ, сьогодні о 8:30 в поліцію надійшов сигнал про постріли на виборчій дільниці в селі Азаташен. З'ясувалося, що за межами виборчої дільниці відбулася суперечка між представниками партій «Процвітаюча Вірменія» і «Верелк», під час якої був зроблений постріл з газового пістолета. Ведеться розслідування.

Як повідомлялося, президент Вірменії Армен Саркісян 10 травня підписав указ про розпуск Національних зборів (парламенту) і призначення позачергових виборів.

Фото: Photolure

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-