Вакциновані AstraZeneca мають вільно подорожувати світом - Трюдо

Вакциновані AstraZeneca мають вільно подорожувати світом - Трюдо

Укрінформ
Канада вимагатиме дотримання права на вільне пересування людей, які зробили щеплення проти коронавірусу вакциною AstraZeneca.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції в Оттаві розповів прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Ми маємо бути певні, що люди, які отримали одну або дві дози AstraZeneca, не будуть дискриміновані, коли захочуть подорожувати”, - сказав Трюдо.

Він нагадав, що Канада дозволила для щеплення чотири COVID-вакцини (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Johnson&Johnson), та зауважив, що в інших державах перелік авторизованих вакцин може бути інакшим.

Читайте також: Канада вимагатиме від приїжджих підтвердження COVID-вакцинації - Трюдо

“Ми ведемо розмови з цього приводу з американцями й іншими міжнародними партнерами, аби упевнитися, що захищені від COVID-19 люди матимуть змогу подорожувати. Сподіваємося розв'язати цю проблему протягом найближчих тижнів, аби встигнути, доки обмеження стосовно подорожей будуть пом’якшені”, - наголосив глава уряду.

Нагадаємо, вакцина AstraZeneca досі не дозволена до використання на території США, хоча в країні виготовлено мільйони доз цього препарату. Водночас бодай одне щеплення вакциною AstraZeneca зробили близько двох мільйонів канадців.

Фото: CTV News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-