Рекордні +47,7°: у Каліфорнії оголосили надзвичайну ситуацію

Рекордні +47,7°: у Каліфорнії оголосили надзвичайну ситуацію

Укрінформ
В американському штаті Каліфорнія оголосили режим надзвичайної ситуації через екстремальну спеку, щоб розв'язати проблеми енергосистеми.

Про це заявив губернатор штату Ґевін Ньюсом, передає Укрінформ із посиланням на Fox News.

Як зазначається, в деяких частинах Каліфорнії та регіонах інших західних штатів на цьому тижні фіксувалися рекордні денні максимуми, коли температура підіймалася до +47,7 градуса за Цельсієм.

Очікується, що режим НС послабить обмеження на резервні генератори, допоміжні двигуни та інші джерела електроенергії. Також на час надзвичайної ситуації знімаються обмеження по витраті палива і якості повітря для комунальних підприємств.

"Постанова призупиняє виконання окремих вимог, дозволяючи використовувати резервне виробництво електроенергії та вивільняючи додаткові енергетичні потужності, щоб допомогти знизити потреби в тепловій енергії в енергосистемі штату", - йдеться в заяві Ньюсома.

Чиновники також закликають жителів штату знизити енергоспоживання вечорами.

Режим надзвичайної ситуації частково буде знятий опівночі в суботу.

Читайте також: На дні озера в США знайшли літак, схожий на зниклий у 1965 році

Минулого року через сильну спеку і дводенні перебої в подачі електроенергії для більш ніж 200 тис. каліфорнійців лунало багато критики на адресу Ньюсома і глав комунальних підприємств штату.

Торік спека в Каліфорнії призвела до масштабних лісових пожеж. Вогнем було знищено понад 1,4 мільйона гектарів лісових та інших масивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-