Лідер Північної Кореї заявив про готовність до діалогу та конфронтації зі США

Лідер Північної Кореї заявив про готовність до діалогу та конфронтації зі США

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країні необхідно підготуватися як до "діалогу, так і до конфронтації" зі США. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

На засіданні правлячої Робочої партії, яке розпочалося цього тижня у столиці Пхеньяні, Кім сказав, що їм потрібно "особливо підготуватися до конфронтації, щоб захистити гідність нашої держави та її інтереси", а також гарантувати мирне середовище та безпеку Північної Кореї.

Раніше Північна Корея припинила зусилля адміністрації президента США Джо Байдена щодо встановлення дипломатичного зв’язку між країнами.

Зазначається, північнокорейський лідер перший раз прямо коментує адміністрацію Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп з 2018 року мав щонайменше три зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Головним питанням на переговорах було ядерне роззброєння КНДР та припинення Пхеньяном розробок балістичних ракет. В обмін на це США пропонували зняти економічне ембарго з КНДР та посприяти економічному розвитку країни.

Читайте також: Кім Чен Ин визнав дефіцит харчів у Північній Кореї

Обраний у цьому році президент США Джо Байден заявив, що не зустрічатиметься з лідером Північної Кореї без передумов, пообіцявши проводити "принципову" дипломатію щодо Пхеньяна. Він назвав Кіма "бандитом" і "диктатором" і засудив свого попередника Дональда Трампа за проведення двосторонніх самітів.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-