У Кремлі заявили, що членство України в НАТО буде «червоною лінією»

У Кремлі заявили, що членство України в НАТО буде «червоною лінією»

Укрінформ
У Кремлі заявили, що членство України в НАТО буде «червоною лінією» для Москви і що Росію хвилює розмова про те, що Києву може бути наданий План дій щодо членства (ПДЧ).

Про це сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Це те, за чим ми спостерігаємо дуже уважно, і це насправді є «червоною лінією» для нас - щодо перспективи вступу України в НАТО… Звичайно, це викликає наші занепокоєння», - сказав Пєсков на наступний день після зустрічі президентів США і РФ Джо Байдена та Володимира Путіна у Женеві.

Президент України Володимир Зеленський заявив у понеділок, що хоче почути чітке «так» чи «ні» від Байдена щодо надання Україні плану вступу до НАТО. Байден заявив, що Україні спершу потрібно викорінити корупцію та виконати інші критерії.

Крім цього, Пєсков в ефірі «Еха Москви» заявив, що участь США у нормандському форматі на саміті Путін-Байден не обговорювалася. Він додав, що цей формат є самодостатнім. «Якісь нові учасники там навряд чи потрібні, але, звичайно ж, вести консультації з американцями - це те, що цілком можливо і те, про що вчора говорилося», - сказав Пєсков.

Читайте також: Путін заявив, що обговорював з Байденом тему вступу України в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася перша зустріч президентів США Джо Байдена й Росії Володимира Путіна, яка пройшла в Женеві за ініціативи глави Білого дому.

Байден підтвердив, що під час зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним у Женеві було обговорене українське питання, і Сполучені Штати заявили про непохитну підтримку України на тлі агресії РФ.

7 червня президенти України й США Володимир Зеленський і Джо Байден провели телефонні переговори, під час яких американський лідер запросив українського колегу відвідати Білий дім у липні цього року.

Під час зустрічі з американським лідером Зеленський сподівається обговорити питання надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО, економічну підтримку, а також безпекову ситуацію на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-