Байден сумнівається у бажанні Китаю з’ясувати походження COVID-19

Байден сумнівається у бажанні Китаю з’ясувати походження COVID-19

Укрінформ
Президент США Джо Байден сказав, що Китай намагається заявити про себе як про відповідальну країну щодо пандемії COVID-19, але залишається незрозумілим, чи дійсно Пекін намагається з’ясувати походження коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Байден чітко дав зрозуміти, що скептично ставиться до співпраці Китаю з розслідуванням ВООЗ щодо походження коронавірусу.

«Китай дуже старається представити себе відповідальною і дуже, дуже привітною країною, і вони дуже стараються говорити про те, як вони допомагають світу з точки зору COVID-19 і вакцин… Послухайте, деякі речі вам не потрібно пояснювати людям світу, вони бачать результати. Невже Китай дійсно намагається розібратися в цьому (в причинах виникнення COVID-19 – ред.)?», — сказав Байден.

Читайте також: Новий штам коронавірусу виявили у 29 країнах - ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, у травні президент США Джо Байден попросив співробітників американської розвідки подвоїти зусилля з розслідування походження пандемії COVID-19, зокрема версії про можливу причетність до цього китайської лабораторії.

Зокрема, Байден сказав, що на початку цього місяця американська розвідка подала йому доповідь, відповідно до якої думки про походження пандемії розділилися. Дві спецслужби вважають, що джерелом є тварини, а одна схиляється до лабораторного походження, «кожна з низьким або помірним ступенем певності», - сказав Байден.

Всесвітня організація охорони здоров'я також провела розслідування причин пандемії і в своєму звіті дійшла висновку, що ризик нещасного випадку був «надзвичайно низьким». У звіті йдеться, що «не було повідомлень про респіраторні захворювання, сумісні з COVID-19, протягом тижнів/місяців до грудня 2019 року, а також не було серологічних свідчень інфекції у робочих у результаті серологічного скринінгу на SARS-CoV-2».

У світі станом на ранок 17 червня зафіксовано понад 177,8 млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 3,8 млн летальних, одужали вже понад 162,3 млн осіб.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-