Новий штам коронавірусу виявили у 29 країнах - ВООЗ

Новий штам коронавірусу виявили у 29 країнах - ВООЗ

Укрінформ
Новий штам COVID-19, названий Lambda, виявили в 29 країнах, головним чином - в Південній Америці, де, як передбачається, він і виник.

Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), передає Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

Як зазначила ВООЗ, штам Lambda, вперше виявлений в Перу, 14 червня був визнаний «варіантом, що викликає інтерес» в зв'язку з його «підвищеною поширеністю» в Південній Америці.

За даними влади Перу, Lambda набув широкого поширення в цій країні, і 81% всіх випадків COVID-19, виявлених з квітня 2021 року, був викликаний саме цим штамом.

У Чилі цей штам був виявлений в 32% всіх проаналізованих випадків за останні 60 днів. Він за поширеністю поступається лише штаму Gamma, вперше виявленому в Бразилії. Про підвищену поширеність нового штаму повідомили також інші країни, включаючи Аргентину і Еквадор.

Читайте також: Уряд виділив на боротьбу із коронавірусом іще 1,4 мільярда

Як зазначила ВООЗ, штам Lambda містить мутації, які можуть підвищити заразність вірусу або посилити його стійкість до антитіл.

Проте, як заявила ВООЗ, даних про новий штам поки недостатньо. Для більш повного розуміння штаму Lambda потрібні додаткові дослідження.

На відміну від «варіантів, що викликають занепокоєння», про які часто пишуть світові ЗМІ, «варіанти, що викликають інтерес», відстежуються медичними організаціями, проте поки не визначені як варіанти, що несуть значну загрозу для громадської охорони здоров'я.

Останнім прикладом може стати штам Delta. Вперше він був виявлений в Індії і названий «варіантом, що становить інтерес». Однак 11 травня 2021 року через його стрімке поширення по світу ВООЗ назвала цей штам «варіантом, що викликає занепокоєння».

Читайте також: В Україні оновили правила поділу на зони карантину – що змінилося

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 17 червня зафіксовано понад 177,8 млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 3,8 млн летальних, одужали вже понад 162,3 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-