США й Росія ініціюють діалог в питаннях стратегічної стабільності

США й Росія ініціюють діалог в питаннях стратегічної стабільності

Заява
Укрінформ
Президенти США й Росії виступили в середу зі спільною заявою за результатами саміту в Женеві, у якій вказали про намір започаткувати інтегрований двосторонній діалог з питань стратегічної стабільності.

Текст документа оприлюднений на офіційному сайті Білого дому, повідомляє Укрінформ.

«Ми, президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден і президент Російської Федерації Володимир Путін, зазначаємо, що Сполучені Штати й Росія продемонстрували, що навіть у періоди напруженості здатні досягти прогресу в реалізації спільних цілей щодо забезпечення передбачуваності в стратегічній сфері, зниження ризиків збройних конфліктів та загрози ядерної війни», - наголошується в документі.

Читайте також: Путін заявив, що обговорював з Байденом тему вступу України в НАТО

При цьому, як приклад спільної прихильності сторін до контролю над ядерною зброєю вказується на нещодавнє продовження договору СНВ-ІІІ.

«Сьогодні ми підтверджуємо принцип, що в ядерній війні не можна перемогти, і вона ніколи не має бути розв’язана», - підкреслюється в заяві.

Читайте також: ЄС прогнозує тривалу «негативну спіраль» у відносинах з Росією - Боррель

Відповідно до цих цілей, США й Росія зобов’язалися «незабаром розпочати інтегрований двосторонній діалог з питань стратегічної стабільності», який має бути предметним та енергійним.

«Завдяки цьому діалогу ми прагнемо закласти основу для майбутніх заходів з контролю над озброєннями та зменшення ризиків», - підкреслюється в документі.

Читайте також: Байден підтвердив підтримку України під час зустрічі з Путіним

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулася зустріч президентів США Джо Байдена й Росії Володимира Путіна, яка пройшла в Женеві за ініціативи глави Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-