Іран заявив про початок виплат компенсацій родичам жертв катастрофи МАУ

Іран заявив про початок виплат компенсацій родичам жертв катастрофи МАУ

Укрінформ
Посольство Ірану в Україні заявило про початок виплати компенсацій родичам загиблих у катастрофі літака МАУ біля Тегерана.

Про це повідомляється на сторінці іранського посольства у Фейсбуці

«Уряд затвердив постанову, згідно з якою за кожного з загиблих, має бути виплачено 150 тисяч доларів родинам загиблих – як іноземним, так і іранським громадянам, згідно з нормами відносно права спадку. До цього часу дехто з родичів загиблих уже прибув та отримав компенсації», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Авіакатастрофа МАУ: Іран готовий виплатити родинам загиблих українців по $150 тис.

Крім цього Іран розкритикував Міжнародну групу з координації допомоги жертвам катастрофи МАУ за те, що вона, нібито, намагається політизувати питання виплати компенсацій.

Як повідомлялося, 8 січня 2020 року в Ірані був збитий літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

Читайте також: МЗС: Говорити з Іраном про компенсації можна лише після з’ясування обставин авіатрощі МАУ

На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули.

Читайте також: Іран пообіцяв надати українському слідству доступ до справи про збитий літак МАУ

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-