Європа вивішує біло-червоно-білі прапори: як країни підтримують Білорусь

Європа вивішує біло-червоно-білі прапори: як країни підтримують Білорусь

Фото
Укрінформ
У містах Європи 29 травня проходять мітинги в рамках акції "Глобальний пікет солідарності з Білоруссю".

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

Відзначається, що в Берліні біля посольства Росії близько 300 осіб провели мітинг з критикою Олександра Лукашенка і російського президента Володимира Путіна.

Потім відбулася хода демонстрантів по центру столиці ФРН у супроводі поліції. Повідомляється, що акція мала мирний характер. Присутні вшанували пам'ять загиблих під час протестів у Білорусі хвилиною мовчання.

Як повідомляє телеграм-канал "Беларусы зарубежья", у Швеції влада муніципалітету Нака вивісила на будівлі адміністрації біло-червоно-білий прапор, який став одним із символів протестів у Білорусі. Аналогічним чином зробила адміністрація нідерландського міста Куворден.

У містах Європи проходять акції "Глобальний пікет солідарності з Білоруссю" / Фото: Телеграм, Беларусы Зарубежья

Tелеграм-канал Nexta повідомляє, що біло-червоно-білі прапори вивісили на будівлі Ризької думи і на палаці Браницьких у польському Білостоці.

Міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сорейде висловила солідарність з білорусами, які борються за демократію. "Осло поважає хоробрість і стійкість мирних протестуючих у Білорусі й підтримує їх", - запевнила глава МЗС Норвегії.

Як повідомлялося, раніше лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила, що 29 травня по всьому світу пройде Глобальний пікет солідарності з Білоруссю, в якому візьмуть участь політики, жителі різних країн і діаспора.

23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого здійснення теракту на борту. Після посадки були заарештовані активіст і опозиційний журналіст, у минулому головний редактор телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його супутниця Софія Сапега.

У ЄС і США засудили примусову посадку в Мінську лайнера Ryanair і вимагають звільнити Протасевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-