Байден: Смерть Флойда змінила світ

Байден: Смерть Флойда змінила світ

Заява
Укрінформ
Загибель Джорджа Флойда рівно рік тому дала початок масштабним протестам на захист громадянських прав по всьому світу, яких не було з середини XX століття.

Про це йдеться в заяві Джо Байдена з нагоди роковин смерті Джорджа Флойда, яку оприлюднив Білий дім, повідомляє Укрінформ.

«Вбивство (Флойда – ред.) поклало початок літу протестів, яких ми не бачили з часів епохи захисту громадянських прав у 1960-х роках. Протестів, які мирно гуртували людей усіх рас і поколінь, аби колективно сказати – досить безглуздих убивств!», - зазначив президент США.

Він поінформував, що в річницю трагічної смерті Флойда зустрівся з його родиною, як і рік тому: «За день до похорону рік тому ми з Джил (першою леді США – ред.) зустрілися із сім'єю, і дочка (Джорджа Флойда – ред.) сказала мені: «Тато змінив світ». Так, він змінив».

Читайте також: Міннеаполіс погодився виплатити родині Джорджа Флойда $27 мільйонів

Глава Білого дому також сказав, що вирок поліцейському, винному в смерті Флойда, став «ще одним важливим кроком на шляху до справедливості». Але прогрес треба розвивати далі, аби домогтися реальної відповідальності правоохоронців, які порушують присягу, заявив американський лідер.

«Нам потрібно побудувати міцну довіру між переважною більшістю чоловіків і жінок у формі, які гідно носять свої значки, а також суспільством, якому вони присягнули служити й захищати»,- наголосив Байден.

Читайте також: Байден - про вирок убивці Флойда: Ніхто не має бути вищим від закону

Нагадаємо, 25 травня 2020 року в Міннеаполісі під час затримання поліцією помер афроамериканець Джордж Флойд. Його смерть спричинила значний резонанс, який вилився у потужну хвилю протестів під гаслом Black lives matter - як у США, так і по всьому світу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-