Байден закликає Мінськ звільнити Протасевича та інших політв’язнів

Байден закликає Мінськ звільнити Протасевича та інших політв’язнів

Заява
Укрінформ
Президент США Джо Байден виступив з вимогою до влади Білорусі негайно звільнити затриманого журналіста Романа Протасевича, а також інших політв’язнів.

Про це йдеться в офіційній заяві президента США, оприлюдненій на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Примусова зміна курсу комерційного рейсу Ryanair… а також арешт Романа Протасевича, білоруського журналіста, який подорожував за кордоном, є прямим порушенням міжнародних норм», - підкреслив американський президент.

Він заявив, що Сполучені Штати рішуче засуджують ці дії білоруського режиму: «Цей ганебний інцидент, а також відео з паном Протасевичем, яке вочевидь було зроблене під примусом, є ганебним наступом як на політичне інакомислення, так і на свободу преси. США приєднуються до країн усього світу, вимагаючи звільнення Протасевича, а також сотень політичних в'язнів, яких несправедливо утримує режим Лукашенка».

Читайте також: Білий дім вимагає негайного розслідування дій режиму Лукашенка

Глава Білого дому також підтримав ідею негайного міжнародного розслідування для з'ясування всіх обставин цієї справи.

«Я вітаю новину про те, що Євросоюз закликав до цілеспрямованих економічних санкцій та інших заходів, і попросив мою команду розробити відповідні варіанти притягнення до відповідальності винних», - указав американський президент.

Байден нагадав, що білоруський народ впродовж місяців вимагав демократії, поваги до прав людини та основних свобод: «Я вітаю мужність і рішучість білорусів, які борються за основні права, зокрема журналістів, таких як Роман Протасевич, а також лідерів опозиції, таких як Світлана Тихановська та її чоловік Сергій Тихановський. США надалі стоятимуть разом з народом Білорусі в його боротьбі».

Читайте також: Затримання Протасевича: генсек ООН закликає до незалежного розслідування

Як повідомляв Укрінформ, лідери ЄС висловили намір ввести нові персональні й економічні санкції проти режиму Лукашенка, а також продовжити підтримку громадянського суспільства Республіки Білорусь.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-