Власники Ever Given вимагають в адміністрації Суецького каналу відшкодування

Власники Ever Given вимагають в адміністрації Суецького каналу відшкодування

Укрінформ
Власники контейнеровозу Ever Given, який в березні тиждень блокував Суецький канал, обвинувачують в інциденті адміністрацію каналу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

Зазначається, що цю позицію власників контейнеровозу у суді висловили їх адвокати, які оскаржують правомірність затримання судна адміністрацією Суецького каналу. На їх переконання, адміністрація каналу припустилася помилки, дозволивши контейнеровозу зайти у канал під час поганої погоди.

“Записи із судна, представлені в суді, показали незгоду між штурманами адміністрації каналу та їх командним центром стосовно того, чи пускати судно у канал”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Єгипет заарештував судно, яке блокувало Суецький канал

За словами адвокатів, велетенський контейнеровоз мали супроводжувати щонайменше два буксири, але цього не трапилося.

Власники “Ever Given” у суді намагаються скасувати необхідність виплати майже $1 млрд штрафу адміністрації Суецького каналу, натомість вимагаючи $100 тис. відшкодування за неправомірне затримання судна, яке залишається пришвартованим у Єгипті з березня.

Читайте також: Суецький канал після блокування вирішили розширити та поглибити

Як повідомлялося, 400-метрове вантажне судно Ever Given 23 березня сіло на мілину у південній частині Суецького каналу, заблокувавши навігацію цією стратегічно важливою для світової торгівлі транспортною артерією. Розблокувати канал вдалося 30 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-