На Кіпрі зафіксували перші випадки «індійського» COVID-штаму

На Кіпрі зафіксували перші випадки «індійського» COVID-штаму

Укрінформ
На Кіпрі виявили перші випадки «індійського» штаму коронавірусу. 

Про це повідомляє міністерство охорони здоров'я Кіпру, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

За словами урядовців, вказаний варіант вірусу виявили у чотирьох людей, ще у двох осіб виявили «південноафриканський» штам.

Усі інфіковані прибули на Кіпр з Індії, Пакистану, Філіппін та Непалу. Усім туристам, які прибувають на Кіпр із цих країн, потрібен спеціальний дозвіл на поїздку, а також тестування на коронавірус до або після прибуття й обов'язковий двотижневий карантин. Відповідно, інфікованих терміново ізолювали.

В МОЗ Кіпру наголосили, що усі інфіковані не контактували з іншими особами. Їх ізолювали та помістили на примусовий карантин.

Наразі на Кіпрі зафіксовано 71 398 випадків COVID-19, з них - 348 летальних. У березні та квітні кількість хворих зросла, що призвело до третього локдауну.

Чисельність випадків коронавірусу зменшилася після збільшення масштабу тестування та в ході програми з вакцинації, яка передбачає щеплення 65% населення до кінця червня.

Читайте також: У Сінгапурі вважають, що нові COVID-штами більш небезпечні для дітей - школи закривають

З 10 травня Кіпр відкрив свої кордони для іноземних туристів, які вже мають дві дози щеплення від коронавірусу. З 17 травня влада Кіпру скасувала низку ключових карантинних заходів, запроваджених раніше для протидії поширенню коронавірусу.

«Індійський» штам коронавірусу вперше виявили в Індії в жовтні 2020 року. Вважається, що він передається значно швидше за інші штами та є більш небезпечним. Саме цей штам вважають причиною другої хвилі коронавірусу в Індії.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 164 970 260 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено понад 3,4 млн смертей, одужали 143,9 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-