У Південній Кароліні виправдали поліцейських, які застрелили афроамериканця

У Південній Кароліні виправдали поліцейських, які застрелили афроамериканця

Укрінформ
Трьох поліцейських, котрі у квітні застрелили афроамериканця Ендрю Брауна в місті Елізабет-Сіті штату Північна Кароліна, виправдали після розслідування, яке провело ФБР.

Про це заявив прокурор округу Пасквотенк Ендрю Вомбл, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

«Смерть пана Брауна, хоч і трагічна, але була виправдана, оскільки дії пана Брауна змусили трьох заступників шерифа обґрунтовано повірити в необхідність застосування смертоносної зброї для захисту себе й інших», - сказав Вомбл.

Браун був смертельно поранений заступниками шерифа округу Пасквотенк в Елізабет-Сіті 21 квітня, коли вони намагалися затримати підозрюваного й провести обшук відповідно до виданих їм ордерів.

Читайте також: Справа Флойда: експоліцейським висунули нові обвинувачення

Уперше оприлюднені чотири відео з нагрудної камери поліцейських показують, як це відбувалося.

На відеозаписах видно, що озброєні співробітники правоохоронних органів прибули для затримання Брауна, 42-річного афроамериканця, й оточили його, коли він сидів у автомобілі. Браун розвернув машину, збивши одного з поліцейських з ніг, потім натиснув на газ, намагаючись утекти й змусивши поліцейського відскочити вбік.

«Коли машину використовують таким чином, щоб наражати на небезпеку життя офіцерів, це є загроза», - зазначив Вомбл.

Читайте також: У США поліцейський застрелив 16-річну темношкіру дівчину

Сержант вистрілив у переднє скло автомобіля. Автомобіль продовжував рухатися вперед, й офіцери здійснили ще кілька пострілів у Брауна збоку й через заднє лобове скло, сказав він. Автомобіль Брауна розігнався, намагаючись наїхати на авто з іншим поліцейським, але той устиг від’їхати, і Браун врізався в дерево. Поліцейські витягнули його з машини й викликали швидку допомогу, сказав прокурор.

Браун був поранений двічі: у плече й у потилицю. На місці події виявлено загалом 14 гільз.

Водночас сім'я Брауна та його адвокати заявляють, що натільні камери й відеореєстратори показують, що Браун не становив загрози для офіцерів.

Читайте також: Палата представників прийняла законопроєкт про поліцейську реформу у США

Інцидент призвів до протестів у Елізабет-Сіті проти насильства з боку поліції.

Як повідомлялося, Браун був застрелений 21 квітня під час спроби затримання співробітниками поліції. Вони зупинили його автомобіль з метою провести обшук на предмет наявності наркотиків. При цьому мали ордер на арешт. Розслідування справи про вбивство Брауна проводило ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-