Маск опустився на третє місце у світовому рейтингу мільярдерів

Маск опустився на третє місце у світовому рейтингу мільярдерів

Укрінформ
Гендиректор компаній Tesla й SpaceX Ілон Маск опустився на третю сходинку у рейтингу найзаможніших людей світу після серії хаотичних твітів про можливий продаж запасів найпопулярнішої криптовалюти Bitcoin.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

У понеділок, 17 травня, вартість акцій Tesla знизилася на 2,2%, що дозволило главі французької компанії LVMH (LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton) Бернарду Арно піднятися на другу сходинку після засновника Amazon Джеффа Безоса.

Нині статки Маска становлять 160,6 мільярда доларів, Арно - 161,2 млрд.

Зазначається, що ще у березні цього року Маск посідав перше місце у списку найзаможніших людей. Проте його статки з початку року вже впали на 24%.

Раніше вартість найпопулярнішої криптовалюти впала на майже 8% - до 44 тисяч доларів США, після того, як Маск припустив, що його компанія Tesla може продати всі свої залишки Bitcoin.

Наступного дня Маск уточнив, що компанія наразі не продавала жодного біткоїна після заяви про ймовірний продаж.

Читайте також: Маск перевірив будівництво «гігафабрики» під Берліном

Як повідомляв Укрінформ, компанія Ілона Маска з 24 березня дозволила продаж своїх електрокарів за біткоїни. Цей спосіб оплати діяв лише для клієнтів із США, в інших державах його планувалося запровадити пізніше впродовж цього року.

На початку лютого Tesla купила біткоїнів на 1,5 млрд доларів.

13 травня Маск заявив, що американська компанія Tesla вирішила призупинити продаж своїх електромобілів за біткоїни – з огляду на екологічну шкоду від майнингу та операції з цією криптовалютою. Через таку заяву Маска вартість біткоїна впала більш ніж на 17%, до 46,2 тис. доларів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-