У Бухаресті створять євроатлантичний центр оборони НАТО

У Бухаресті створять євроатлантичний центр оборони НАТО

Укрінформ
У Румунії у рамках діяльності НАТО буде створено євроатлантичний центр оборони.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Бухаресті після саміту “Бухарестської дев’ятки” (B9) заявив президент Румунії Клаус Йоганніс, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми працюємо над створенням євроатлантичного центру оборони, який розташовуватиметься у Бухаресті”,- повідомив Йоганніс.

Читайте також: «Східний фланг» НАТО має консолідувати зусилля для стримування Росії – президент Румунії

За його словами, під час дискусії президентів підкреслено, що дестабілізаційні дії Росії в регіоні викликають “занепокоєння і відчуття недостатнього рівня безпеки”.

Він наголосив, що нинішня безпекова ситуація у Чорному морі доводить: “НАТО й надалі має зміцнювати можливості з відлякування й оборони, особливо на східному фланзі, діючи разом від Балтійського до Чорного моря”.

Йоганнес зазначив, що НАТО має й надалі залишатися активним у східному сусідстві з метою зміцнення обороноздатності та можливостей східних сусідів реагувати на виклики, з якими вони стикаються.

Читайте також: У ЄС має бути спільний голос проти Росії, щоб бути почутим – глава МЗС Австрії

Як відомо, президент США Джо Байден і генсекретар НАТО Єнс Столтенберг взяли участь у саміті “Бухарестської дев’ятки” на рівні глав держав, який відбувся в гібридному режимі у понеділок у Бухаресті. Гібридний характер саміту “Бухарестської дев’ятки” передбачав, що президенти Румунії та Польщі, як співорганізатори заходу брали в Бухаресті у ньому участь особисто, а решта лідерів приєдналися до саміту в онлайн-режимі.

"Бухарестську дев’ятку" було утворено в 2015 році за ініціативою Румунії та Польщі. До її складу входять Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Словаччина, Чехія та Болгарія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-